Spring til indhold
EU-Blomsten logo

Forbruger

Hvad er EU Ecolabel og hvilke produkter findes det på?

EU Ecolabel er EU’s officielle miljømærke. Her kan du læse mere om, hvad mærket står for.

Placeholder-foto-på-vej

Du er måske allerede stødt på EU Ecolabels logo, som findes på hverdagsprodukter som fx rengøringsmidler, maling og vaskepulver, men også på fx sko og campingpladser.

Uanset om du handler online eller i en butik, så hold øje med EU Ecolabel, som er EU's officielle miljømærke.

At det er officielt betyder, at det har myndighedernes opbakning.EU Ecolabel er etableret af EU-Kommissionen, og i Danmark bakker Miljøministeriet op om mærket.

Hvilke krav stiller EU Ecolabel?

 1. Forskellige krav til forskellige produkter
  EU Ecolabel stiller det, man kalder produktspecifikke krav. Det betyder, at de krav, produktet skal leve op til for at få EU Ecolabel, afhænger af, hvilket produkt der er tale om. Rengøringsmidler skal altså leve op til ét sæt krav, sko til et andet sæt krav, jordforbedringsmidler til et tredje sæt krav osv.

 2. Skrappe miljøkrav
  Formålet med EU Ecolabel er at fremme produkter og servicer, der i hele deres livscyklus har en lavere miljøpåvirkning end andre tilsvarende produkter – dvs. fra råvareudvikling, produktion og brug til genanvendelse, genbrug eller affald.

  De produktspecifikke krav betyder, at det er svært at give eksempler på konkrete krav, som gælder for alle produkter, der er certificeret medEU Ecolabel. Fælles er dog, at de lever op til en lang række miljøkrav.

 3. Skrappe krav til kemikalier
  EU Ecolabel stiller skrappe krav til kemikalier. Eksempelvis ved at udelukke eller begrænse mængden af en række kemikalier, der kan skade miljø og/eller mennesker. Det gavner både din sundhed, når du bruger produkterne, og de mennesker, der fremstiller produkterne. Og det gavner miljøet, at fx et rengøringsmiddel påvirker naturen mindre, når produktet bliver skyllet ud.

 4. Løbende forbedringer
  EU Ecolabel strammer løbende kravene. Det betyder, at produkterne løbende skal forbedres.

Find produkter med EU Ecolabel

Gå på opdagelse i de produkter med EU Ecolabel, du kan finde i Danmark.

Find produkter her
Placeholder-foto-på-vej