Spring til indhold
EU-Blomsten logo

Forbruger

Hvad er EU-Blomsten?

EU-Blomsten – eller EU-Ecolabel, som mærket hedder på engelsk – er EU’s officielle miljømærke. Her kan du læse mere om, hvad mærket står for.

Placeholder-foto-på-vej

Du er måske allerede stødt på EU-Blomstens logo, som findes på hverdagsprodukter som fx rengøringsmidler, maling og vaskepulver, men også på fx sko og campingpladser.

Uanset om du handler online eller i en butik, så hold øje med EU-Blomsten, som er EU's officielle miljømærke.

At det er officielt betyder, at det har myndighedernes opbakning. EU-Blomsten er etableret af EU-Kommissionen, og i Danmark bakker Miljøministeriet op om mærket.

Hvilke krav stiller EU-Blomsten?

 1. Forskellige krav til forskellige produkter
  EU-Blomsten stiller det, man kalder produktspecifikke krav. Det betyder, at de krav, produktet skal leve op til for at få EU-Blomsten, afhænger af, hvilket produkt der er tale om. Rengøringsmidler skal altså leve op til ét sæt krav, sko til et andet sæt krav, jordforbedringsmidler til et tredje sæt krav osv.

 2. Skrappe miljøkrav
  Formålet med EU-Blomsten er at fremme produkter og servicer, der i hele deres livscyklus har en lavere miljøpåvirkning end andre tilsvarende produkter – dvs. fra råvareudvikling, produktion og brug til genanvendelse, genbrug eller affald.

  De produktspecifikke krav betyder, at det er svært at give eksempler på konkrete krav, som gælder for alle produkter, der er certificeret med EU-Blomsten. Fælles er dog, at de lever op til en lang række miljøkrav.

 3. Skrappe krav til kemikalier
  EU-Blomsten stiller skrappe krav til kemikalier. Eksempelvis ved at udelukke eller begrænse mængden af en række kemikalier, der kan skade miljø og/eller mennesker. Det gavner både din sundhed, når du bruger produkterne, og de mennesker, der fremstiller produkterne. Og det gavner miljøet, at fx et rengøringsmiddel ikke indeholder kemikalier, der skader naturen, når produktet bliver skyllet ud.

Find produkter med EU-Blomsten 

Gå på opdagelse i de produkter med EU-Blomsten, du kan finde i Danmark.

Find produkter her
Placeholder-foto-på-vej