Spring til indhold
EU-Blomsten logo

Nyhed

08.03.2024

Nyt videncenter for grønnere indkøb ser dagens lys

Netværk for Miljømærket indkøb og Miljømærkning Danmark vil inspirere flere virksomheder til at købe grønnere ind. Derfor lancerer de nu Videncenter for Miljømærket indkøb, hvor virksomheder med interesse i mere bæredygtige og miljømærkede indkøb kan få gratis viden og hjælp til at styrke deres indsats.

To personer taler sammen til et netværksarrangement

Med mere end 10 år på bagen har Netværk for Miljømærket indkøb etableret sig som et førende netværk, når det gælder om at drive markedet i en grønnere retning og øge efterspørgslen efter miljømærkede produkter og serviceydelser.

De mange års erfaring skal komme flere virksomheder til gavn, og derfor er netværket gået sammen med Miljømærkning Danmark om det nye Videncenter for Miljømærket indkøb – en gratis og uforpligtende platform for videndeling og samarbejde om mere bæredygtige og miljømærkede indkøb:

”Gennem årene har vi i Netværk for Miljømærket indkøb opbygget konkret viden og praktiske eksempler fra vores egen hverdag. De erfaringer vil vi gerne dele med andre virksomheder, der også ønsker at tage næste skridt i arbejdet med grønnere indkøb. Derfor inviterer vi alle virksomheder med i Videncenter for Miljømærket indkøb, hvor vi vil dele og drøfte best practice – og jeg vil opfordre alle virksomheder med interesse i den grønne omstilling til at deltage,” siger Anne Kirstine Thorgaard, forperson i Netværk for Miljømærket indkøb og Head of Category Management i COOP Danmark.

Udover sparring og erfaringsudveksling tilbyder det nye Videncenter også flere aktiviteter, bl.a. webinarer og markedsdialoger med fokus på aktuelle emner som indkøbspolitikker og grønnere indkøb i praksis. Tilbuddene er for alle, der arbejder med indkøb i private og halvoffentlige virksomheder og organisationer.

Direktør i Miljømærkning Danmark, Martin Fabiansen, håber, at det nye initiativ kan være med til at få flere virksomheder på tværs af branchen med på den grønnere indkøbsrejse:

”Virksomhederne i Netværk for Miljømærket indkøb er frontløbere, når det handler om at sætte handling bag ordene og prioritere mere bæredygtige og ansvarlige indkøb. Derfor glæder jeg mig over, at de – sammen med Miljømærkning Danmark – i Videnscenter for Miljømærket indkøb vil dele ud af deres erfaringer og viden – og på den måde være med til at gøre det lettere for andre virksomheder at følge det grønne eksempel,” siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

Videncenter for Miljømærket indkøb bliver officielt lanceret på Netværk for Miljømærket indkøbs årskonference den 9. april. Konferencen er for alle med interesse i grønnere indkøb, og det er gratis at deltage.

Årskonferencen 2024: Mød de grønne frontløbere

På Netværk for Miljømærket indkøbs Årskonference 2024 stilles der skarpt på private virksomheders mulighed for at drive den grønne omstilling gennem mere bæredygtige indkøb. Programmet byder på inspirerende talere og erfaringsudveksling med medlemmer af Netværk for Miljømærket indkøb.

Se program, og tilmeld dig her.

Netværk for Miljømærket indkøb er et netværk af private virksomheder og består i dag af: IF Skadeforsikring, Rambøll, Nykredit, Dansk Retursystem, Lyreco, Arbejdernes Landsbank, Anders Andersens Rengøring, Coop, ISS, Stadsing, Roskilde Festival, IDA, ATP, Dagrofa Food Service og Serwiz.

Læs også: