Spring til indhold
EU-Blomsten logo

Nyhed

07.02.2024

Campingplads i Jylland opnår EU Ecolabel

Hvalpsund Familie Camping har et stort fokus på at minimere sit miljøaftryk. Den indsats er nu blevet officielt anerkendt gennem en certificering med EU Ecolabel som den pt. eneste campingplads i Jylland.

Fire personer med diplom

I Hvalpsund har Sofie og Brian Midtgård Skov siden overtagelsen i 2021 arbejdet for at skabe en familiecampingplads med fokus på natur, nærvær og fællesskab. I det ligger også flere konkrete initiativer for at fremme miljømæssig bæredygtighed. Det har nu medført, at campingpladsen – som den lige nu eneste i Jylland – har opnået en certificering med EU’s officielle miljømærke EU Ecolabel – også kendt som EU Ecolabel:

”At opnå certificeringen med EU Ecolabel er et bevis på, at vi prioriterer fokus på miljøet højt. Vores mål har været at skabe en campingplads, hvor gæsterne med god samvittighed kan benytte faciliteterne, da vi aktivt har truffet grønnere valg. Med certificeringen har vi fået dokumentation for, at vi har nået det mål, og vi er meget stolte over, at vi har opnået certificeringen med EU Ecolabel som den anden campingplads i Danmark,” siger Sofie og Brian Midtgaard Skov fra Hvalpsund Familie Camping.

Mange miljøtiltag på pladsen
Et overnatningssted med EU Ecolabel skal leve op til en række obligatoriske krav inden for bl.a. energi- og vandforbrug. Et af de første skridt, Hvalpsund Familie Camping tog, var netop at reducere forbruget af vand og el – både pladsens eget forbrug og gæsternes. Derfor er der bl.a. installeret vandbesparende brusere og elmålere, der kan måle forbruget nøje, så gæster kun betaler for det forbrug og behov, de har.

Af andre tiltag på pladsen er solvarme til opvarmning af brugsvandet, affaldssortering og brug af mere miljøvenlige rengøringsmidler.

Det glæder Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark, at gæster nu også kan vælge en campingplads med EU Ecolabel i Jylland:

”Hvalpsund Familie Camping er med til at vise vejen til en positiv og grøn udvikling inden for turismebranchen. Certificeringen gør Hvalpsund Familie Camping til et attraktivt overnatningssted for de mange campinggæster, der prioriterer miljøet højt. EU Ecolabel er et officielt bevis på, at Hvalpsund Familie Camping lever op til skrappe miljøkrav, og de kan med rette være stolte over deres indsats.”

Foto: På billedet ses, fra venstre mod højre: Sofie og Brian Midtgård Skov (Hvalpsund Familie Camping), Enrico Kaarsberg (Miljømærkning Danmark), Johanne Bugge, destinationsdirektør i Destination Himmerland.

Et overnatningssted med EU Ecolabel har bl.a.:

  • Energieffektive installationer inden for belysning og opvarmning af lokaler samt brugsvand.
  • Vandbesparende installationer i baderum og toiletter samt begrænsning af mængden af tøjvask.
  • Begrænsning af affaldsmængder ved madservering, gennem affaldssortering og forbud mod at anvende en række engangsemballerede produkter.
  • Rygeforbud i fællesrum.

Læs også: