Spring til indhold
EU-Blomsten logo

Nyhed

29.04.2024

Nu kan du vælge miljømærkede gummistøvler

Vand, mudder og friluftsliv kræver gode gummistøvler, hvis du skal komme tørskoet hjem. Og nu kan du også få gummistøvler, der både er bedre for miljøet og lever op til skrappe kemikaliekrav. KAVAT har nemlig netop lanceret verdens første gummistøvler med EU's officielle miljømærkning EU Ecolabel.

Barn med gummistøvler

Hvad enten du skal udforske skovbunden, trave langs kysten eller lege med dine børn i parken, kan du nu vælge en gummistøvle, som lever op til skrappe miljø- og kemikaliekrav. Den svenske skoproducent KAVAT har nemlig netop lanceret en række nye bioplastgummistøvler certificeret med EU Ecolabel (EU-Blomsten).

”EU Ecolabel ser på hele produktets rejse for at mindske det samlede aftryk på miljø og klima. Samtidig stiller det skrappe krav til kemikalier og er dermed med til at sikre, at produktet er bedre for din og din families sundhed. Det er dette helhedssyn, der gør mærket oplagt at gå efter, hvis du vil bidrage til en mere bæredygtig udvikling, samtidig med, at du passer godt på dig selv og dit barn” siger Heidi Belinda Bugge, kriteriechef i Miljømærkning Danmark.

EU Ecolabel stiller både skrappe miljøkrav til råvarer og produktionsprocessen samt til indholdet af unødig kemi i fodtøjet. Bl.a. må gummistøvler certificeret med EU Ecolabel ikke være produceret af PVC-plast. Der må desuden ikke anvendes fluorholdige vand-, plet- og olieafvisende behandlingsmidler til imprægnering af fodtøj, og dermed er det ikke tilladt at anvende PFAS-stoffer til efterbehandling.

Udover de nye gummistøvler med EU Ecolabel-certificering, har KAVAT også et bredere sortiment af miljømærkede sneakers, sandaler, støvler mm.

"Vi er glade for at kunne supplere vores brede sortiment af fodtøj med miljømærkede gummistøvler. Vores mål er at kunne tilbyde vores kunder kvalitetsprodukter, der kan arves, er stilfulde og komfortable, og samtidig håber vi, at andre skofirmaer vil følge vores eksempel og tage medansvar for at lede udviklingen mod en mere miljøvenlig skoproduktion”, siger Erik Thyrelius, administrerende direktør for Kavat.

De to miljømærkede gummistøvlemodeller; Skur og Grytgöl, kan blandt andet findes på en række online webshops.

Se alle KAVAT’s produkter med EU Ecolabel-certificering her: EU Ecolabel | KAVAT

Strenge krav til miljø og sundhedsskadelige stoffer

EU Ecolabel stiller både skrappe miljøkrav til råvarer og produktionsprocessen samt til indholdet af unødig kemi i fodtøjet, herunder bl.a. stoffer klassificeret som allergifremkaldende. Der er også krav til holdbarheden af fodtøjet samt til genanvendt emballagemateriale. Dette medfører en reduceret miljøpåvirkning, både før og under brug og ved bortskaffelse af produktet.

EU Ecolabel er EU's officielle miljømærkning, som kan opnås på produkter og tjenester, der opfylder høje miljøkrav gennem hele deres livscyklus, fra råvareproduktion til affaldshåndtering.

Læs også: